Bodemvervuiling na een mazoutlek gaat u niet achtervolgen

U hebt géén probleem

Pijltje naar linksTerug

Wees gerust, de vervuiling van uw bodem gaat u niet achtervolgen. Als u de hulp van Promaz inroept, doen we er alles aan om, binnen het wettelijk kader, uw kosten minimaal te houden. We gebruiken onze middelen prioritair voor saneringen. Op zoek gaan naar “schuldigen” is geen kerntaak van Promaz.  

  

Ook voor de overheid is belangrijker dat de verontreinigingsproblemathiek wordt opgelost, dan om boetes of gerechtelijke procedures op te starten voor verontreinigingen die mogelijks al tientallen jaren geleden gebeurd zijn en waarvoor dus moeilijk verantwoordelijken kunnen aangewezen worden.   

  

In elk geval zal Promaz u bijstaan om tot een oplossing te komen. Zo kunnen we met de overheid in overleg gaan en verwijzen naar de prioriteitsindex (die de overheid zélf heeft goedgekeurd). We kunnen dan melden dat u een aanvraag hebt ingediend én dat die goedgekeurd is. We tonen aan dat er een dossier bestaat én dat de sanering ingepland wordt volgens de prioriteitsindex.  

  

U ziet het: een aanvraag tot sanering indienen bij Promaz is absoluut een goed idee!  

  

Wat een opluchting!  

U kunt gerust zijn. Als u de hulp van Promaz inroept, houden we uw kosten minimaal,  binnen het wettelijk kader. Boetes uitdelen is geen bevoegdheid van Promaz en op zoek gaan naar “schuldigen” geen kerntaak. En als er tóch een probleem zou ontstaan, staat Promaz aan uw zijde. Tenslotte is een aanvraag tot sanering indienen bij Promaz een heel goede manier om uw goede intenties te tonen. En da’s een hele opluchting!

 

Komt u in aanmerking voor hulp?

Doe de test 

 

Hier kunt u een aanvraag indienen:

Aanvraag indienen

Andere artikelsTerug naar overzicht
Promaz komt tussen bij bodemverontreiniging na een mazoutlek

Doe het voor het milieu en uw portemonnee

Promaz komt te hulp, ook als u momenteel geen last heeft van de bodemverontreiniging. Het is immers goed om het probleem toch tijdig aan te pakken. Hier zijn alvast een paar sterke argumenten… 

Lees artikel
Promaz zorgt voor bodemsaneringen van verontreinigde bodems

Promaz lost alle administratieve rompslomp op  

Promaz helpt u, want we kunnen de adminstratieve rompslomp gewoon van u overnemen. Want het klopt natuurlijk dat een bodemsaneringsprocedure een heel uitgebreid proces kan zijn. Maar wees gerust: Promaz staat u bij. We loodsen u zonder problemen door de verschillende fases van het proces. En da’s een hele opluchting! 

Lees artikel
Promaz ondersteunt ook bij schade bij derden na een bodemvervuiling door een mazoutlek

Samen met uw buren

Hebt u uw buren geïnformeerd over uw mogelijke bodemvervuiling? Vrezen ze dat die mogelijks ook hún grond heeft aangetast? Stel hen dan gerust, want Promaz helpt hen óók. Als een bodemverontreiniging zich verspreid heeft tot bij de buren, pakken we ook dié grond aan. Het saneren van álle verontreinigde grond is immers een kerntaak van Promaz. Het is dus voor iederéén een goede zaak. 

Lees artikel
Wat kost het om  uw bodem te laten saneren na een mazoutlek?

Wat gaat mij dat kosten?

Promaz zorgt ervoor dat u niet veel moet bijdragen aan de sanering van uw bodem. De bedragen variëren van 525 euro tot 3.525 euro exclusief btw. We spreken dus zéker niet over de honderdduizenden euro’s die zo’n bodemsanering kunnen kosten. En hebt u vroeger een bodemsanering zélf uitgevoerd en betaald? Dan kunt u dat bedrag zelfs terugvragen aan het fonds. 

Lees artikel
Komt mijn gezin in aanmerking voor tussenkomst door Promaz?

Wie komt er allemaal in aanmerking voor het Promaz-fonds?

Promaz helpt particulieren, bedrijven én instanties die geconfronteerd worden (of werden) met een bodemverontreiniging na lek in een mazouttank of -leiding. De enige voorwaarde? De mazouttank en leidingen moeten dienen voor de verwarming van personen in een gebouw. 

Lees artikel
Uw antwoord niet gevonden?

Geen paniek, u vindt het waarschijnlijk terug in onze FAQ

Vind het antwoord in de FAQ