Promaz komt tussen bij bodemverontreiniging na een mazoutlek

Doe het voor het milieu en uw portemonnee ?

Pijltje naar linksTerug

Promaz komt te hulp, ook als u momenteel geen last hebt van het probleem. Het is immers altijd goed om de verontreiniging aan te (laten) pakken. Hier zijn alvast een paar sterke argumenten:  
 
Bent u huurder? Dan moet u uw huisbaas te verwittigen als u een probleem van bodemverontreiniging vaststelt. Op die manier kan die de nodige stappen zetten. Van de aanvraagprocedure gaat u geen last hebben. Enkel op het moment dat de bodem rond uw woning ook echt wordt gesaneerd, gaat u geconfronteerd worden met mogelijks omvangrijke grondwerken. Bekijk het positief: u krijgt een gezonde omgeving voor terug.   
 
Als beheerder van gebouwen hebt u genoeg ervaring om meteen werk te maken van problemen die zich voordoen. De aanmeldingsperiode bij Promaz voor bodemsaneringen loopt tot en met 28/02/2025. Aarzel dus niet om de nodige stappen te zetten om een eventuele bodemverontreiniging aan te pakken.   
 
Bent u eigenaar? Dan is het belangrijk om weten dat de aanmeldingsperiode voor bodemsaneringen via Promaz maar loopt tot en met 28/02/2025. Dat wil zeggen dat u ná die datum geen beroep meer kunt doen op de financiële en operationele middelen van het fonds. Zonde, want u mist dan dé kans om het overgrote deel van de saneringskosten niet te moeten betalen. Na 28/02/2025 kunt u enkel nog beroep doen op uw eigen verzekering of op het verzekeringssysteem dat Promaz aan het uitwerken is. Het is ook goed om toekomstgericht te denken. Als met de hulp van Promaz het probleem van bodemvervuiling al helemaal werd verholpen blijft uw eigendom een goede investering als u die ooit zou willen verkopen of aan uw kinderen nalaten.   
U ziet het: u hebt echt alle redenen om nu werk te maken van het oplossen van een probleem van bodemvervuiling door een mazoutlek. Het is hét moment. Profiteer ervan! Want Promaz helpt!  
 
Wat een opluchting!  
Promaz komt te hulp, ook als u nog geen problemen ondervindt van een eventuele bodemvervuiling door een mazoutlek. We pakken de vervuiling voor u aan, zodat u financieel geen risico’s loopt. En ná de sanering kunt u blijven genieten van een eigendom of woonst in een gezonde omgeving die een perfecte investering is en blijft. En da’s een hele opluchting!  
 

Komt u in aanmerking voor hulp?

Doe de test 

 

Hier kunt u een aanvraag indienen:

Aanvraag indienen

Andere artikelsTerug naar overzicht
Promaz zorgt voor bodemsaneringen van verontreinigde bodems

Promaz lost alle administratieve rompslomp op  

Promaz helpt u, want we kunnen de adminstratieve rompslomp gewoon van u overnemen. Want het klopt natuurlijk dat een bodemsaneringsprocedure een heel uitgebreid proces kan zijn. Maar wees gerust: Promaz staat u bij. We loodsen u zonder problemen door de verschillende fases van het proces. En da’s een hele opluchting! 

Lees artikel
Promaz ondersteunt ook bij schade bij derden na een bodemvervuiling door een mazoutlek

Samen met uw buren

Hebt u uw buren geïnformeerd over uw mogelijke bodemvervuiling? Vrezen ze dat die mogelijks ook hún grond heeft aangetast? Stel hen dan gerust, want Promaz helpt hen óók. Als een bodemverontreiniging zich verspreid heeft tot bij de buren, pakken we ook dié grond aan. Het saneren van álle verontreinigde grond is immers een kerntaak van Promaz. Het is dus voor iederéén een goede zaak. 

Lees artikel
Bodemvervuiling na een mazoutlek gaat u niet achtervolgen

U hebt géén probleem

Wees gerust, de vervuiling van uw bodem gaat u niet achtervolgen. Als u de hulp van Promaz inroept, doen we er alles aan om, binnen het wettelijk kader, uw kosten minimaal te houden. We gebruiken onze middelen prioritair voor saneringen. Op zoek gaan naar “schuldigen” is geen kerntaak van Promaz. 

Lees artikel
Wat kost het om  uw bodem te laten saneren na een mazoutlek?

Wat gaat mij dat kosten?

Promaz zorgt ervoor dat u niet veel moet bijdragen aan de sanering van uw bodem. De bedragen variëren van 525 euro tot 3.525 euro exclusief btw. We spreken dus zéker niet over de honderdduizenden euro’s die zo’n bodemsanering kunnen kosten. En hebt u vroeger een bodemsanering zélf uitgevoerd en betaald? Dan kunt u dat bedrag zelfs terugvragen aan het fonds. 

Lees artikel
Komt mijn gezin in aanmerking voor tussenkomst door Promaz?

Wie komt er allemaal in aanmerking voor het Promaz-fonds?

Promaz helpt particulieren, bedrijven én instanties die geconfronteerd worden (of werden) met een bodemverontreiniging na lek in een mazouttank of -leiding. De enige voorwaarde? De mazouttank en leidingen moeten dienen voor de verwarming van personen in een gebouw. 

Lees artikel
Uw antwoord niet gevonden?

Geen paniek, u vindt het waarschijnlijk terug in onze FAQ

Vind het antwoord in de FAQ