De "GRONDIGSTE" INFO

Promaz neemt uw voornaamste bezorgdheden weg. In en rond gebouwen kan bodemverontreiniging ontstaan door lekken in mazouttanks of -leidingen. De sanering van zo’n verontreiniging kan een erg dure of complexe zaak zijn. Gelukkig is er het Promaz-fonds, dat u financieel en/of operationeel steunt bij uw bodemsanering.

Heeft u een bodemverontreiniging, ontdek dan of u in aanmerking komt voor tussenkomst van Promaz

Kom ik in aanmerking?

Wees gerust: Promaz helpt zowat iedereen. Zit u met een bodemverontreiniging, die veroorzaakt werd door een mazouttank of -leiding? Dan kunt ook ú een aanvraag indienen bij het fonds.

Promaz helpt u bij bodemsanering na een mazoutlek

Wat gaat mij dat kosten?

Promaz zorgt ervoor dat u niet veel moet bijdragen aan de sanering van uw bodem. De bedragen variëren van 525 euro tot 3.525 euro exclusief btw. We spreken dus zéker niet over de honderdduizenden euro’s die zo’n bodemsanering kunnen kosten. En hebt u vroeger een bodemsanering zélf uitgevoerd en betaald? Dan kunt u dat bedrag zelfs terugvragen aan het fonds. Meer weten over de kosten?

Promaz helpt om de kosten voor het saneren van uw bodem te minimaliseren

Ga ik nu problemen krijgen?

Wees gerust, de vervuiling van uw bodem gaat u niet achtervolgen. Als u de hulp van Promaz inroept, doen we er alles aan om, binnen het wettelijk kader, uw kosten minimaal te houden. We gebruiken onze middelen prioritair voor saneringen. Op zoek gaan naar “schuldigen” is geen kerntaak van Promaz. U kunt dus gerust zijn als u een aanvraag indient.

Informeer uw buren over de bodemverontreiniging na een mazoutlek

Wat gaan de buren zeggen?

Hebt u uw buren geïnformeerd over uw mogelijke bodemvervuiling? Vrezen ze dat die mogelijks ook hún grond heeft aangetast? Stel hen dan gerust, want Promaz helpt hen óók. Als een bodemverontreiniging zich verspreid heeft tot bij de buren, pakken we ook dié grond aan. Het saneren van álle verontreinigde grond is immers een kerntaak van Promaz. Het is dus voor iederéén een goede zaak. Hoe u uw buren kunt geruststellen? Dat leest u hieronder.

Promaz neemt administratieve rompslomp onder handen

Wat met alle administratie?

Promaz helpt u, want we kunnen de administratieve rompslomp gewoon van u overnemen. Want het klopt natuurlijk dat een bodemsaneringsprocedure een heel uitgebreid proces kan zijn. Maar wees gerust: Promaz staat u bij. We loodsen u zonder problemen door de verschillende fases van het proces. En da’s een hele opluchting! Meer weten over hoe we u juist helpen bij de procedure?

Promaz ontzorgt u na de bodemverontreiniging door een mazoutlek

Waarom het probleem aanpakken?

Promaz komt te hulp, ook als u momenteel geen last heeft van de bodemverontreiniging. Het is immers goed om het probleem toch tijdig aan te pakken. Hier zijn alvast een paar sterke argumenten…

Hoe kunt u achterhalen of uw grond vervuild is?

Hoe weet ik of mijn grond echt vervuild is?

Hoe weet u eigenlijk of u met een bodemvervuiling zit? Ruikt u af en toe een verdachte mazoutgeur rond uw tank of merkt u vlekken op in de bodem? Wees gerust: met de controlevragen van Promaz ontdekt u of u echt te maken hebt met een probleem. Bovendien bezorgen we u ook een lijst bedrijven die u hierbij kunnen helpen. Klik op de knop hieronder om meer te weten.

Promaz kan ook u helpen met de bodemsanering na een mazoutlek

Zij werden al geholpen door Promaz

Promaz hielp al tal van mensen die geconfronteerd werden met een bodemverontreiniging door een mazoutlek. Ontdek zelf hoe opgelucht zij waren met de hulp die zij kregen: lees hier hun getuigenissen en ervaringen.

Uw antwoord niet gevonden?

Geen paniek, u vindt het waarschijnlijk terug in onze FAQ

Vind het antwoord in de FAQ