Promaz betaalde de 20.000 euro saneringskosten bijna volledig terug.

“Promaz betaalde de 20.000 euro saneringskosten bijna volledig terug.” (Sylvia S.)

Pijltje naar linksTerug

In november 2020 werd Sylvia na een levering van mazout een sterke geur gewaar. Al snel bleek het om een mazoutlek te gaan. Sylvia’s verwarmingstechnicus raadde haar aan om contact op te nemen met een saneringsbedrijf. Dat liet haar weten dat het Promaz-fonds in de maak was, dat zou tussenkomen bij de sanering van bodemverontreinigingen door mazout. Sylvia meldde zich aan op de website van Promaz, en kon in 2022 beroep doen op het fonds, dat haar de uitgevoerde saneringswerken grotendeels terugbetaalde.

 

Sylvia: “Er werd mij gevraagd welk bedrag gedekt werd door mijn verzekering. Ik heb een volledig dossier samengesteld met mijn facturen en de nodige bewijsstukken. Mijn contactpersoon bij Promaz heeft mij enorm goed geholpen en had oor voor al mijn vragen. Ik mocht mijn dossier zelfs aangetekend versturen in plaats van per e-mail. Alles is vlekkeloos en zonder stress verlopen.”

 

Twee mogelijkheden
Hebt u als eigenaar of als gebruiker van een gebouw saneringswerken laten uitvoeren én hebt u die ook al betaald? Dan kunt u bij Promaz een financiële tussenkomst aanvragen. Maar u kunt het fonds ook inschakelen om de sanering in uw plaats te coördineren. In dat geval komt een saneringsbedrijf de situatie ter plaatse bekijken en ligt het verdere verloop van de operationele interventie in hun handen.

 

Voor particulieren stelt het Promaz-fonds, zowel voor financiële als operationele tussenkomsten, een maximumbedrag van 200.000 euro (incl. btw) per interventie ter beschikking.


Geen paniek of onzekerheid
Het Promaz-fonds komt tussen bij de sanering van bodemverontreinigingen door een lekkende mazouttank of -leiding. Het fonds biedt operationele en/of financiële steun, ook voor saneringen die in het verleden werden uitgevoerd. De sanering van een bodemverontreiniging kan een bijzonder dure zaak zijn en dan is een tussenkomst van het fonds meer dan welkom.

 

Sylvia: “De saneringskosten bedroegen meer dan 20.000 euro, die bijna volledig werden vergoed. Mijn advies: informeer je zo goed mogelijk. De mensen moeten absoluut weten dat Promaz bestaat!”

 

Komt u in aanmerking voor hulp?

Doe de test 

 

Hier kunt u een aanvraag indienen:

Aanvraag indienen

Andere artikelsTerug naar overzicht
Komt mijn gezin in aanmerking voor tussenkomst door Promaz?

Wie komt er allemaal in aanmerking voor het Promaz-fonds?

Promaz helpt particulieren, bedrijven én instanties die geconfronteerd worden (of werden) met een bodemverontreiniging na lek in een mazouttank of -leiding. De enige voorwaarde? De mazouttank en leidingen moeten dienen voor de verwarming van personen in een gebouw. 

Lees artikel
Komt mijn gezinswoning of appartementsgebouw in aanmerking voor tussenkomst door Promaz?

Gebouwen met woonfunctie

Gaat het om een mazoutlek met grondverontreiniging bij een gezinswoning of appartementsgebouw? Dan kunt u gerust zijn, want Promaz komt tussen bij de bodemsanering. 

Lees artikel
Komt mijn  school, overheidsgebouw, hotel, ziekenhuis, rusthuis, kantoorgebouw,  religeus gebouw ook in aanmerking voor tussenkomst door Promaz?

Gebouwen zonder woonfunctie

Gaat het om een mazoutlek met grondverontreiniging bij een school, overheidsgebouw, hotel, ziekenhuis, rusthuis, kantoorgebouw of religieus gebouw? Wees gerust: Promaz komt tussen bij de bodemsanering. 

Lees artikel
Wat voor soorten aanvragen tot tussenkomst bodemsanering door het Promaz fonds zijn er?

De verschillende aanvraagtypes

Volgens de situatie waarin u zich bevindt, zijn er meerdere soorten aanvragen mogelijk. Hier vindt u een uitgebreid overzicht van alle aanvraagtypes.

Lees artikel
Uw antwoord niet gevonden?

Geen paniek, u vindt het waarschijnlijk terug in onze FAQ

Vind het antwoord in de FAQ