Zij werden al geholpen door Promaz

Promaz betaalde de 20.000 euro saneringskosten bijna volledig terug.

“20.000 euro, die bijna volledig terugbetaald werd!” (Sylvia S.)

In 2020 merkte Sylvia een sterke mazoutgeur op na een mazoutlevering. Een technicus stelde een mazoutlek vast, maar stelde haar ook meteen gerust: het Promaz-fonds zou de kosten van de bodemsanering terugbetalen…

Lees meer
Promaz betaalde bijna 10.000 euro saneringskosten terug.

"Ik had nooit durven hopen dat de meeste kosten vergoed zouden worden." (Judith M.)

In 2020 bleek de oude bovengrondse, enkelwandige mazouttank van Judith plots lek. De meeste mazout kon worden opgevangen, maar een deel sijpelde toch in de bodem. De milieu-inspectie was formeel: er moest een bodemonderzoek komen, anders zouden er sancties volgen…

Lees meer
Georges kreeg 60000 euro terug via het Promaz bodemsaneringsfonds

“Ik kreeg bijna 60.000 euro terugbetaald!” (Georges B.)

Toen Georges in 2016 zijn huis wilde verkopen, bleek de bodem zwaar verontreinigd door lekken in zijn mazouttanks. De saneringswerken kostten hem om en bij de 60.000 euro, maar dankzij Promaz kreeg hij na al die tijd zowat alle gemaakte kosten terugbetaald.

Lees meer
Dominique kreeg 75 procent terug betaald via Promaz, het bodemsaneringsfonds

“Na alles wat ik had meegemaakt, kon ik ergens terecht voor een luisterend oor en ondersteuning.” (Dominique B.)

In 2020 kreeg Dominiques zus te maken met een mazoutlek onder haar woning, waardoor die zo goed als onverkoopbaar werd. De bodemsanering bleek een erg duur en complex gebeuren, maar dankzij Promaz kregen de zussen achteraf 75% van de gemaakte kosten terugbetaald!

Lees meer
Promaz betaalde de 30.000 euro saneringskosten voor twee derde terug.

"Je mag zeker niet aarzelen om een aanvraag in te dienen." (Maresi D.)

In juni 2017, 5 jaar vóór Promaz operationeel werd, werd Maresi’s familie geconfronteerd met een mazoutlek aan de verwarmingsinstallatie. Een dure bodemsanering van 30.000 euro was het gevolg. Gelukkig kon de familie na de oprichting van Promaz ook bij het fonds terecht voor terugbetaling van die kosten uit het verleden.

Lees meer